Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Cognitieve Gedragstherapie

  Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven gewoonlijk vanuit een negatief standpunt bekijkt, wordt makkelijker angstig, somber of geïrriteerd, met alle negatieve gedragingen tot gevolg. In cognitieve therapie onderzoeken de therapeut en jij of die negatieve wijze van denken wel helemaal klopt. Dat doen we in goede samenwerking met elkaar. De nadruk in de behandeling ligt op het wijzigen van de manier van denken die kinderen/jongeren met een emotioneel probleem hebben. Wanneer inderdaad blijkt dat de jij geneigd bent om té negatief over allerlei zaken te oordelen, zoeken wij samen met je uit welke geschikte manier van denken passend is. Depressieve mensen bekijken bijvoorbeeld of zij inderdaad mislukt zijn in het leven en of andere personen hen werkelijk niet mogen of minachten. Bij het uitwerken van meer realistische standpunten en gedachten maakt de therapeut gebruik van specifieke cognitieve oefeningen en huiswerkopdrachten.

  Maak kennis met ons team

  Ieder kind, iedere jongere en elke situatie is anders. Daarom hebben wij een team gevormd van verschillende specialisten. Stuk voor stuk mensen die jullie verder helpen.

  Ontmoet ons team
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico