Ieder kind, iedere jongere en elke situatie is anders. Daarom hebben wij een team gevormd van verschillende specialisten. Stuk voor stuk mensen die jullie verder helpen. Dit zijn ze:
Ik ben Lieke Kamp en ik ben psychomotorisch therapeut en biedt daarnaast ACT4kids (acceptance and commitment therapy) aan bij Szaam. De denkwijze, beweegredenen en leerbaarheid van zowel kinderen als jongeren inspireren mij en maken dat ik het werken met hen ook zo leuk vind. Daarnaast vind ik bij Szaam het werken in een klein team, waarbinnen korte lijntjes zijn en er ruimte is om te doen en in te zetten wat nodig is, erg fijn.
Het mooie aan mijn vak vind ik de oneindige mogelijkheid om door middel van ervaringsgerichte oefeningen aan te kunnen sluiten bij de hulpvraag. Kinderen en jongeren in hun kracht zetten, samen doen wat nodig en helpend is in hun leerproces, inzicht geven in hun eigen denken, voelen en doen en hen helpen met groeien tot het moment dat ze geen hulpvraag meer hebben, is waarom ik mijn vak zo leuk vind.
Ik ben een rustig persoon en bekijk mensen en situaties graag met een open blik. Humor, een goed luisterend oor en intuïtie helpen mij daarnaast bij het creëren van een fijne en veilige sfeer, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.
Mijn naam is Anke Warmerdam en ik ben gezinsbehandelaar en kindertolk (PresentChild Methode). Ik werk met het hele gezinssysteem vanuit de oplossingsgerichte methodiek en het systemisch denken.
Rust, een open mind, mijn intuïtie en een dosis humor maken dat ik snel tot de kern weet te komen binnen gezinnen.
Daarnaast bied ik samen met een collega PMT'er psychomotorische gezinstherapie aan. Een ervaringsgerichte therapievorm waarbij er gewerkt wordt aan gezinsthema's via bewegingsgerichte en lichaamsgerichte werkvormen.
Mijn specialiteit als Kindertolk is het kijken naar en betekenis geven aan de spiegels die het kind/ de jongere aan de ouder laat zien. Het zien van deze spiegels maakt dat je als ouder (nog) meer inzicht verkrijgt in jezelf en het gedrag van je kind anders gaat ervaren, wat jullie verbinding versterkt.
Mijn naam is Paulette Pietersen en ik werk op de donderdag voor Szaam.
Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie en kan onder meer helpen bij het oplossen van problemen binnen je gezin of relatie. Systeemtherapie wordt daarom ook wel gezins-en relatietherapie genoemd.
Binnen de therapie wordt er gekeken hoe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie elkaar beïnvloeden. Hierbij is er aandacht voor onder andere communicatie maar ook voor onderliggende drijfveren, gevoelens en patronen. Doel van de therapie is inzicht, herstel en groei binnen de onderlinge relaties. Maar ook; vergroten van zelfvertrouwen, meer begrip voelen voor elkaar, verbeteren en herstellen van de onderlinge samenwerking, weer verbinding voelen met jezelf en met elkaar.
Ik doe mijn werk vanuit passie en betrokkenheid. Hierin neem ik mijn werk-en persoonlijke levenservaring mee.
Ik ben Bob Spijker en ben psychomotorisch therapeut en eigenaar van Szaam. Deze vorm van therapie geeft mij de mogelijkheid om in een kleine setting (individueel of in kleine groepen) te helpen. Hierin worden dingen zichtbaar die we tijdens normale gesprekken misschien niet eens opmerken. Ik ben daarbij altijd heel open, uitnodigend en transparant in mijn houding, waardoor er een relaxte sfeer ontstaat. Ook betrek ik vaak de ouders/verzorgers en verwijzers bij dit proces, zodat we het echt samen kunnen oppakken.
Ik ben Debby Baan, naast mijn werk als verpleegkundig specialist GGZ ben ik ook eigenaar en directeur van dit ontzettend leuke, enthousiaste, gedreven en zeer deskundige team medewerkers. Ik werk sinds 2001 in de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarbij ik als verpleegkundig specialist de medisch-psychiatrische en psychologische behandeling combineer met de verpleegkundige behandeling. Daarbij focus ik me op oplossingsgericht werken en de krachten van het gezin en de individuele personen. Hierdoor herpakken zij de regie over hun leven.
Mijn naam is Jorieke Lohuis en ik ben psychomotorisch therapeut. Vanaf kleins af aan ben ik graag in beweging en dat kan op allerlei verschillende manieren. Ik wist al snel dat ik op deze manier anderen zou willen helpen, maar hoe? Ik werd gelijk enthousiast toen ik de opleiding psychomotorische therapie tegen kwam, want dit was precies wat ik zocht.
In de therapie vind ik het belangrijk dat de ander zich prettig en veilig voelt.
Ik ben open en eerlijk in het benoemen van wat ik zie in het gedrag om de ander zo goed mogelijk te helpen. Vervolgens spreekt het mij aan om samen te kijken naar welke oplossingen erbij diegene passen, want iedereen is anders en dat hou ik ook graag zo.
Mijn naam is Miranda Schuler en ik werk als administratief medewerker. Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiaste collega die graag meedenkt in oplossingen. Je ziet me misschien niet veel, maar spreekt me des te meer via de telefoon of e-mails. Ik kom uit de horeca en zorg, waar ik heb geleerd dat er achter gedrag vaak een hulpvraag schuilt. Iets waar mensen zelf niet uitkomen. Ik vind het mooi om daar meer over te leren, daarom heb ik bewust voor deze branche gekozen en werk ik nu bij Szaam.
Vanaf 2007 ben ik al werkzaam in de jeugd ggz binnen verschillende de functies. Maar de functie gezinsbehandelaar loopt daar als een rode draad doorheen. Ik ben opgeleid via de IAG methodiek, wat inhoudt dat ik met een open, positieve en niet- veroordelende houding aansluit bij de wensen, ervaringen en belevingen van alle gezinsleden. Als gezinsbehandelaar kom ik vaak bij de mensen thuis om daar mee te denken in de doelen die zij zelf hebben voor het gezin. Ik vind het mooi om te zien wanneer ouders en kinderen weer ervaren waar hun eigen krachten liggen en hiermee verder kunnen.
Daarnaast maak ik ook gebruik van de methode een 'Taal erbij', waar door inzet van duplopoppetjes de gezinsleden inzicht krijgen in welke patronen er bestaan in hun gezin en welke effectief zijn en welke patronen er verbeterd kunnen worden.
Ik ben tevens rustig, geduldig en nuchter. Het hebben van een goede werkrelatie met de gezinsleden door een positieve en respectvolle houding staat bij mij voorop!
Mijn naam is Saskia Pol, ik ben Verpleegkundig Specialist bij Szaam. Wat mij zo aanspreekt bij Szaam is dat wij een kleinschalige jeugd GGZ zijn, waarbij goed afgestemde zorg voorop staat en waarbij wij als team naast jou staan en met jou meelopen. Als Verpleegkundig Specialist combineer ik de medische psychiatrische behandeling met de psychologische en verpleegkundige behandeling.
Naast mijn taken als regiebehandelaar zijn mijn aandachtsgebieden: medicatiebegeleiding (waarbij zo nodig neurologisch onderzoek), slaapbegeleiding (slaaphygiëne, slaapdagboek, slaaprestrictie zo nodig slaapmedicatie, in de toekomst CGT-I en medische hypnose) en leefstijlbegeleiding. Ik vind het heel belangrijk dat een jongere leert wat een goede en gezonde basis is waarop je kan terugvallen ook als het minder goed met je gaat.
Op dit moment is er geen stagiaire binnen onze praktijk. Vanaf september 2023 zullen wij weer gebruik maken van een stagiaire van de CALO in Zwolle, opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie. Loes Kokhuis zal bij ons stage komen lopen.
Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.
Upgrade hier uw browser