Ieder kind, iedere jongere en elke situatie is anders. Daarom hebben wij een team gevormd van verschillende specialisten. Stuk voor stuk mensen die jullie verder helpen. Dit zijn ze:
Ik ben Bob Spijker en ben psychomotorisch therapeut en eigenaar van Szaam. Deze vorm van therapie geeft mij de mogelijkheid om in een kleine setting (individueel of in kleine groepen) te helpen. Hierin worden dingen zichtbaar die we tijdens normale gesprekken misschien niet eens opmerken. Ik ben daarbij altijd heel open, uitnodigend en transparant in mijn houding, waardoor er een relaxte sfeer ontstaat. Ook betrek ik vaak de ouders/verzorgers en verwijzers bij dit proces, zodat we het echt samen kunnen oppakken.
Ik ben Debby Baan, naast mijn werk als verpleegkundig specialist GGZ ben ik ook eigenaar en directeur van dit ontzettend leuke, enthousiaste, gedreven en zeer deskundige team medewerkers. Ik werk sinds 2001 in de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarbij ik als verpleegkundig specialist de medisch-psychiatrische en psychologische behandeling combineer met de verpleegkundige behandeling. Daarbij focus ik me op oplossingsgericht werken en de krachten van het gezin en de individuele personen. Hierdoor herpakken zij de regie over hun leven.
Mijn naam is Jorieke Lohuis en ik ben psychomotorisch therapeut. Vanaf kleins af aan ben ik graag in beweging. Ik wist al snel dat ik op deze manier anderen zou willen helpen, maar hoe? Ik werd gelijk enthousiast toen ik de opleiding psychomotorische therapie tegen kwam, want dit was precies wat ik zocht. In de PMT bij mij in de zaal vind ik het belangrijk dat het kind en zijn/haar ouders zich prettig en veilig voelen om nieuw/ ander gedrag aan te leren. Zelf ben ik open en eerlijk in het benoemen van wat ik zie om de ander daarmee zo goed mogelijk te helpen. Vervolgens spreekt het mij aan om samen te kijken naar welke oplossingen er bij jou passen, want iedereen is anders en dat houd ik ook graag zo.
Mijn naam is Jesse Beltman. Als kind stond ontdekken en ervarend leren bij mij al hoog in het vaandel. Je weet pas of iets wel of niet lukt, nadat je het hebt geprobeerd. Dit neem ik dan ook mee in mijn PMT sessies. Zonder oordeel, gewoon proberen. Het belangrijkste voor mij is dat de cliënt zelf tot inzichten komt over zijn/haar eigen denken, voelen en doen.Emoties mogen er zijn, de kunst is kijken naar hoe hier mee om te gaan Deze ervaring kan middels PMT op een laagdrempelige maar leuke en uitdagende manier duidelijk worden voor onze cliënten. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goede werkrelatie waarbij veiligheid en vertrouwen voorop staat. Als persoon zou ik mezelf omschrijven als enthousiast, humoristisch maar ook als direct en eerlijk. Ik kan zwaar beladen onderwerpen luchtig brengen/uitvragen maar ga hier niet voor uit de weg. Ik hoop met deze eigenschappen een kleine maar waardevolle bijdrage te leveren in het leven van onze cliënten.
Ik ben Lieke Kamp en ik ben psychomotorisch therapeut en biedt daarnaast ACT4kids (acceptance and commitment therapy) aan bij Szaam. De denkwijze, beweegredenen en leerbaarheid van zowel kinderen als jongeren inspireren mij en maken dat ik het werken met hen ook zo leuk vind. Daarnaast vind ik bij Szaam het werken in een klein team, waarbinnen korte lijntjes zijn en er ruimte is om te doen en in te zetten wat nodig is, erg fijn.
Het mooie aan mijn vak vind ik de oneindige mogelijkheid om door middel van ervaringsgerichte oefeningen aan te kunnen sluiten bij de hulpvraag. Kinderen en jongeren in hun kracht zetten, samen doen wat nodig en helpend is in hun leerproces, inzicht geven in hun eigen denken, voelen en doen en hen helpen met groeien tot het moment dat ze geen hulpvraag meer hebben, is waarom ik mijn vak zo leuk vind.
Ik ben een rustig persoon en bekijk mensen en situaties graag met een open blik. Humor, een goed luisterend oor en intuïtie helpen mij daarnaast bij het creëren van een fijne en veilige sfeer, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.
Mijn naam is Loes Kokhuis en ik ben werkzaam als psychomotorisch therapeut. De combinatie van psychologie en beweging maakt mij erg enthousiast, dit enthousiasme breng ik graag over in mijn sessies.
Zelf ben ik open, leergierig, proactief en gedreven en leer ik het best door te ervaren en te proberen. Dit komt overeen met de leerstrategie binnen de PMT, waar leren plaatsvindt door te ontdekken, te oefenen en te ervaren. Belangrijk vind ik dat een persoon achter zijn eigen keuzes en gedrag staat. Daarom zet ik hen graag zelf aan het denken en help ik bij het zoeken naar de juiste manier en het geven van inzicht.
Het kleinschalige, betrokken en professioneel bekwame team bij Szaam biedt de mogelijkheid om snel en efficiënt te communiceren, wat ik als zeer prettig ervaar en waar ik graag gebruik van maak. Voor mij is het essentieel dat kinderen en jongeren wat leren, zichzelf kunnen zijn en met plezier aan de PMT deelnemen, waarbij ik mijn uiterste best zal doen om hen te helpen hun beste zelf te kunnen zijn.
Mijn naam is Miranda Schuler en ik werk als administratief medewerker. Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiaste collega die graag meedenkt in oplossingen. Je ziet me misschien niet veel, maar spreekt me des te meer via de telefoon of e-mails. Ik kom uit de horeca en zorg, waar ik heb geleerd dat er achter gedrag vaak een hulpvraag schuilt. Iets waar mensen zelf niet uitkomen. Ik vind het mooi om daar meer over te leren, daarom heb ik bewust voor deze branche gekozen en werk ik nu bij Szaam.
Vanaf 2007 ben ik al werkzaam in de jeugd ggz binnen verschillende de functies. Maar de functie gezinsbehandelaar loopt daar als een rode draad doorheen. Ik ben opgeleid via de IAG methodiek, wat inhoudt dat ik met een open, positieve en niet- veroordelende houding aansluit bij de wensen, ervaringen en belevingen van alle gezinsleden. Als gezinsbehandelaar kom ik vaak bij de mensen thuis om daar mee te denken in de doelen die zij zelf hebben voor het gezin. Ik vind het mooi om te zien wanneer ouders en kinderen weer ervaren waar hun eigen krachten liggen en hiermee verder kunnen.
Daarnaast maak ik ook gebruik van de methode een 'Taal erbij', waar door inzet van duplopoppetjes de gezinsleden inzicht krijgen in welke patronen er bestaan in hun gezin en welke effectief zijn en welke patronen er verbeterd kunnen worden.
Ik ben tevens rustig, geduldig en nuchter. Het hebben van een goede werkrelatie met de gezinsleden door een positieve en respectvolle houding staat bij mij voorop!
Mijn naam is Emma Cruiming en ik loop stage bij Szaam. Ik ben nu bezig met het vierde jaar van de opleiding psychomotorische therapie. Dit is een vakgebied waar ik enthousiast over ben door de combinatie van het bewegen en het helpen van anderen.
Van nature ben ik rustig, open en leergierig. Ik kijk ernaar uit om deze eigenschappen te gebruiken om mezelf verder te ontwikkelen en om in de praktijk anderen te helpen.
Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zich veilig voelt in de therapie, zodat we samen tot nieuwe inzichten kunnen komen. Door samen te kijken naar hoe iets voor de ander voelt en daarin te zoeken naar een manier om ermee om te gaan, kunnen we zorgen voor een aanpak die het beste past bij de persoon.
Ik ben Annette Poorthuis en ik ben gezinsbehandelaar bij Szaam. Voorheen ben ik 15 jaar werkzaam geweest in de jeugdzorg. Daar heb ik gewerkt als groepsbehandelaar op een crisisopvang en als gezinsbehandelaar in multi problem gezinnen.
Wat mij aanspreekt aan Szaam is de laagdrempeligheid en kijken zonder oordeel. Ook het kleine team en gebrek aan hiërarchie werken voor mij prettig. Doen wat nodig is met een gezonde dosis humor en menselijkheid. Dat past precies bij mij als mens.
Als gezinsbehandelaar ben ik intuïtief en toegankelijk. Gezinspatronen die vaak nog onbewust zijn, probeer ik zichtbaar en bewust te maken. Als er bewustwording is, komt er vaak ruimte voor gedragsverandering of acceptatie. Ik vind het belangrijk te kijken welke behoefte er achter gedrag ligt. Van daaruit kunnen gezinsleden weer bewuste keuzes maken. Bij elk gezin is hierin iets anders helpend, en dat maakt het maatwerk. Ik probeer dit aan te passen naar behoefte en zet graag verschillende creatieve middelen in.
Ik krijg er energie van als het lukt om gezinnen weer in hun kracht te zetten. Dan wordt hulpverlening duurzaam en kunnen mensen zelf verder. Ik ben maar een voorbijganger in hun proces en wil mezelf ook vooral niet belangrijker maken dan dat.
Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.
Upgrade hier uw browser