Iedereen is anders. En iedereen is gelijk. Daarom leren we je eerst echt goed kennen, op een persoonlijke en open manier. We bepalen dan samen wat de beste behandeling is per situatie. Dit zijn onze verschillende behandelingen
Bij psychomotorische therapie draait het allemaal om bewegen. Daarom werken we ook vaak in een sport- of gymzaal. De activiteiten en bewegingen zijn een manier om in gesprek te komen met het kind of de jongere.
Lees meerDit is een nieuwere vorm van gedragstherapie, die verschillende technieken, zoals mindfulness en acceptatie, met elkaar combineert. Samen zorgt dat voor meer psychologische flexibiliteit.
Lees meerBij ouderbegeleiding staat de rol als opvoeder centraal. Welke vragen of zorgen heb je over het gedrag van je kind(eren).
Lees meerIedereen ontwikkelt zich vanuit de context van het gezin. Daarom speelt iedereen binnen het gezin een rol als er problemen ontstaan, ook al lijken die bij één persoon te liggen.
Lees meerOm goed te kunnen vaststellen wat de uitdaging is van het kind of de jongere, doen we soms psychiatrisch onderzoek. Daarbij onderzoeken we bijvoorbeeld de algemene ontwikkeling, maar ook de sociale en emotionele ontwikkeling.
Lees meerIn sommige gevallen is het belangrijk om lichamelijk onderzoek te doen, psychiatrische klachten kunnen namelijk een lichamelijke oorzaak hebben. Dit onderzoek wordt gedaan door de Verpleegkundig Specialist binnen Szaam.
Lees meerPsycho-educatie zetten we in om inzicht te krijgen in een diagnose die gesteld is, zoals ADHD, autisme, een stemmings- of angststoornis.
Lees meerSoms geven psychische klachten zoveel problemen dat er eerst medicijnen nodig zijn voordat behandeling kan starten of effect kan hebben. Meestal worden medicatie en de therapie gelijktijdig gestart.
Lees meerDeze vorm van psychotherapie noemen we ook wel relatie- en gezinstherapie. Dit omdat de belangrijke naasten ook betrokken worden. Die groep samen noemen we het systeem.
Lees meerMet psychomotorische gezinstherapie (PMGT) kan jouw gezin op een leuke en ontspannende manier nieuwe ervaringen opdoen en werken aan de onderlinge (hechting)srelatie. Jullie krijgen meer inzicht in elkaars belevingswereld waardoor de problemen worden omgezet in krachten.
Lees meerCognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven gewoonlijk vanuit een negatief standpunt bekijkt, wordt makkelijker angstig, somber of geïrriteerd, met alle negatieve gedragingen tot gevolg
Lees meerOm de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.
Upgrade hier uw browser