Wil je met ons in contact komen?

  Onze behandelingen

  Iedereen is anders. En iedereen is gelijk. Daarom leren we je eerst echt goed kennen, op een persoonlijke en open manier. We bepalen dan samen wat de beste behandeling is per situatie. Dit zijn onze verschillende behandelingen

  Psychomotorische Therapie

  Bij psychomotorische therapie draait het allemaal om bewegen. Daarom werken we ook vaak in een sport- of gymzaal. De activiteiten en bewegingen zijn een manier om in gesprek te komen met het kind of de jongere.

  Lees meer

  Acceptance and Commitment Therapy

  Dit is een nieuwere vorm van gedragstherapie, die verschillende technieken, zoals mindfulness en acceptatie, met elkaar combineert. Samen zorgt dat voor meer psychologische flexibiliteit.

  Lees meer

  Ouderbegeleiding

  Bij ouderbegeleiding staat de rol als opvoeder centraal. Welke vragen of zorgen heb je over het gedrag van je kind(eren).

  Lees meer

  Gezinsbehandeling

  Iedereen ontwikkelt zich vanuit de context van het gezin. Daarom speelt iedereen binnen het gezin een rol als er problemen ontstaan, ook al lijken die bij één persoon te liggen.

  Lees meer

  Psychiatrisch onderzoek

  Om goed te kunnen vaststellen wat de uitdaging is van het kind of de jongere, doen we soms psychiatrisch onderzoek. Daarbij onderzoeken we bijvoorbeeld de algemene ontwikkeling, maar ook de sociale en emotionele ontwikkeling.

  Lees meer

  Lichamelijk onderzoek

  In sommige gevallen is het belangrijk om lichamelijk onderzoek te doen, psychiatrische klachten kunnen namelijk een lichamelijke oorzaak hebben. Dit onderzoek wordt gedaan door de Verpleegkundig Specialist binnen Szaam.

  Lees meer

  Psycho-educatie

  Psycho-educatie zetten we in om inzicht te krijgen in een diagnose die gesteld is, zoals ADHD, autisme, een stemmings- of angststoornis.

  Lees meer

  Farmacotherapie

  Soms geven psychische klachten zoveel problemen dat er eerst medicijnen nodig zijn voordat behandeling kan starten of effect kan hebben. Meestal worden medicatie en de therapie gelijktijdig gestart.

  Lees meer

  Systeemtherapie

  Deze vorm van psychotherapie noemen we ook wel relatie- en gezinstherapie. Dit omdat de belangrijke naasten ook betrokken worden. Die groep samen noemen we het systeem.

  Lees meer

  Psychomotorische gezinstherapie (PMGT)

  Met psychomotorische gezinstherapie (PMGT) kan jouw gezin op een leuke en ontspannende manier nieuwe ervaringen opdoen en werken aan de onderlinge (hechting)srelatie. Jullie krijgen meer inzicht in elkaars belevingswereld waardoor de problemen worden omgezet in krachten.

  Lees meer

  Cognitieve Gedragstherapie

  Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven gewoonlijk vanuit een negatief standpunt bekijkt, wordt makkelijker angstig, somber of geïrriteerd, met alle negatieve gedragingen tot gevolg

  Lees meer
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico