Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Systeemtherapie

  Deze vorm van psychotherapie noemen we ook wel relatie- en gezinstherapie. Dit omdat de belangrijke naasten (denk aan de ouders, vrienden, klasgenoten, broers en zussen) ook betrokken worden. Die groep samen noemen we het systeem. Het is als het ware de hele leefsituatie en omgeving van het kind of de jongere. Centraal staat de vraag: hoe is de interactie onderling met die anderen en hoe kunnen we dat verbeteren?

  In deze therapie gaan we aan de slag met meerdere mensen, met als doel om elkaar beter te begrijpen en te ondersteunen. Iedereen wordt zich meer bewust van de manier waarop ze op elkaar reageren.

  We zetten systeemtherapie vaak in bij spanning in relaties, psychische klachten of huiselijk geweld. En: hoe eerder we beginnen, hoe beter we nieuwe toekomstige klachten kunnen voorkomen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico